2020. június 20., szombat

Hólabda vagy Kozáksapka

      
Tészta: 8 tojás, 40 dkg porcukor, 25 dkg liszt, 8 ek. forró víz, 1 cs sütőpor +1 ek cukrozatlan kakaó a massza feléhez
Vaníliás krém: 1 cs vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 15 dkg porcukor, 25 dkg vaj,
Tetejére: 20 dkg kókuszreszelék + 20 dkg étcsokoládé, 5 dk vaj (vagy 1 ek étolaj) 

A tejet a pudingporral és a porcukor felével sűrűre főzzük. Ha kihűlt elkeverjük a maradék porcukor vajjal kikevert masszájához.
A tojássárgákat a porcukorral habosra kidolgozzuk, majd hozzákeverjük a forró vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét keményre verjük, majd hozzáforgatjuk a lisztes masszához.
A masszát ekkor elfelezzük és a felébe 1 ek kakaóport keverünk (természetesen lehet az egészet hagyományosan csak barna tésztából készíteni) . Sütőpapírral bélelt tepsibe téve 160 fokon kb. 15-20 perc alatt egyenként kisütjük a 2 lapot.
A kihűlt lapokból pohárral vagy szaggatóval korongokat szaggatunk, majd 2 korongot a vaníliakrémmel összeragasztunk. A korongokat szélét is megkenjük a krémmel, majd kókuszreszelékbe forgatjuk az oldalukat. Kb. 20-24 labdácska lesz belőle.
                          
A tetejükre olvasztott csokoládét kenünk kés segítségével vagy csak megcsepegtetjük vele, vagy éppen krémmel és kókuszreszelékkel díszítjük a tetejét is. Ha nem akarjuk hagyhatjuk bevonat nélkül is a tetejét...szóval kinek hogy tetszik 😊... Nem kell aggódni, ha a kis korongok nem szabályosak, mert a bevonásnál ezek a hibák gyönyörűen eltüntethetőek.
Hűtőben hagyjuk megszilárdulni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése