2020. június 16., kedd

Borsópörkölt

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 1-2 g fokhagyma, friss vagy fagyasztott zöldborsó, só, bors, vegeta, őrölt pirospaprika, paradicsom, 2 ek ketchup (vagy sűrített paradicsom), zöldség zöldje
nokedlihez: tojás, liszt

A fej apróra vágott vöröshagymát olajon megfuttatunk, majd pici ketchupot és pirospaprikát rakunk rá és pár percig együtt hevítjük.

Hozzáadjuk a zöldborsót, majd pár perc után felöntjük épp annyi vízzel, mely ellepi. Apróra vágott, hámozott paradicsomot dobunk bele és sóval, borssal, vegetával apróra zúzott fokhagymával, zöldség zöldjével ízesítjük.
          
 Az utolsó pár percben nokedlit szaggatunk a borsópörköltünkbe. Tetejére friss zöldség zöldjét hinthetünk.
Van aki tejfölt kever bele tálaláskor, van aki rizzsel, tésztával vagy tarhonyával fogyasztja.
Gyors, könnyű vacsora vagy ebéd. Zsenge borsóból a legfinomabb.
                                                     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése