2020. május 17., vasárnap

Zöldségágyon sült csirke vagy tarja

Hozzávalók: csirke (mell, comb) vagy tarja, 3 répa, 2 zöldség, 1 zeller, 2 zsenge cukkini, lila hagyma, fokhagyma, borsó, paradicsom vagy koktélparadicsom, csemege kukorica...
Húspác: mustár, só bors, olívaolaj, zúzott fokhagyma, bazsalikom, zöldség zöldje, zeller zöldje

A csirkét vagy tarját jól besózzuk, majd majd a húspáccal jól bekenjük és hagyjuk 1-2 órát állni.
A felkockázott zöldségeket egy tűzálló tálba tesszük, enyhén megsózzuk, majd kevés olíva olajat ill a megmaradt páclét locsoljunk rá és az egészet jól átforgatjuk hogy mindenütt érje az olaj a zöldségeket. 
Erre helyezzük a pácolt húst, majd fóliával lefedve, előmelegített 180 fokos sütőben  kb 3/4 órát sütjük.
Levesszük a fóliát, átforgatjuk a húsokat és kb 1/2 óráig még hagyjuk, hogy a zöldség által kieresztett lé kicsit elpárologjon ill. a hús kicsit pirulhasson.
Természetesen a zöldségek variálhatóak a kedvünk szerint ill kiegészíthetjük még krumplival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése