2020. május 3., vasárnap

Fahéjas bundában sült alma

Hozzávalók: 3 közepes alma, liszt, tej, víz, tojás, víz, csipet cukor, csipet sütőpor, csipet fahéj
Szóráshoz: vaníliás cukor fahéj

Az almákat megpucoljuk, magházát kivágjuk (vagy kiszúrjuk egy fém kupakkal), majd 1/2 cm-es szeleteket vágunk belőle. Sűrű palacsintatésztát készítünk amibe szórunk egy csipet sütőport is.
Az almakarikákat megmártjuk a fahéjas palacsintatésztában és kevés forró olajban hirtelen kisütjük.
A kisült pongyolás almakarikákat vaníliás cukros fahéjba, vagy cukros darált  dióba forgatjuk még melegen.


 
                                                              
Lehet mellé vaníliasodót vagy vanília fagyit vagy karamell öntetet kínálni, de magában is remek desszert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése