2020. április 15., szerda

Sonkás tészta rakottasan és egyszerűen


Hozzávalók: 50 dkg tészta, 3 tojás, 4-5 dl tejföl, só, bors, 1-2 ek mustár, 30 dkg főtt sonka, 15-20 dkg sajt, 5 dkg vaj

A sós vízben kifőtt tésztát lerakjuk egy tepsibe aminek az aljába vajdarabkákat tettünk. A tojások sárgáját a tejföllel, mustárral, sóval, borssal és a reszelt sajt 2/3-ával kikeverjük. Hozzáadjuk az összevágott főtt sonkát és ezt is belekeverjük. Majd a habbá vert tojásfehérjét is belefogatjuk ebbe a masszába.
Az egészet ráöntjük a főtt tésztára és jól átkeverjük a rakott tésztát, hogy mindenhol érje a massza. A tetejére ráreszeljük a megmaradt sajtot. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 1/2 órát sütjük, míg a sajt rápirul a tetejére.
A megmaradt húsvéti sonkát simán felhasználhatjuk a tésztánkhoz.
Van aki a sonka mellé pirított bacont és egyéb zöld fűszereket, illetve vöröshagymát is használ ízesítéséhez.
      
Természetesenegyszerűbben is készíthetünk sonkás tésztát. Az apróra vágott főtt sonkadarabokat jól kisütjük, pici borssal ízesítve. A sonkalébe főtt tésztára ráhalmozzuk a pirított sonkakockákat, tejföllel meglocsoljuk és már fogyaszthatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése