2020. március 29., vasárnap

Zabkása variációk

Hozzávalók: teljes kiőrlésű nagy zabpehely, víz (vagy tej)

A zabpelyhet ( 1 fő/1 dl)  kimérjük és ugyanannyi vízben (vagy tejben) felfőzzük kb 5 perc alatt, majd elzárjuk alatta a gázt és lefedve hagyjuk még 10 percig állni. Ezután belekeverhetünk zsírszegény kakaóport, fahéjat, mézet ( lehet kókuszreszelék, lenmag, barna cukor...). Ezt a tálkák aljára kanalazzuk. Tetejére tehetünk joghurtot, magvakat, idény gyümölcsöket, befőttet vagy aszalt gyümölcsöt. Nagyon finom a puffasztott amaránt benne. Mehet bele mák, dió, étcsoki darabkák, chia mag, de bármi ami a kedvencünk.

Ha előző este a zabpelyhet egy csavaros üvegebe dupla mennyiségű vízbe áztatjuk és beízesítjük mindennel, másnap reggel csak ki kell venni a hűtőből és már vihetjük is munkába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése