2020. március 28., szombat

Szecsuáni csirkeleves

Hozzávalók: 50 dkg csontos csirkehús (farhát, szárny, esetleg comb), 4 db szárított kínai gomba (fafülgomba), 2-3 sárgarépa, 1-2 petrezselyemgyökér, 4-5 ek szezámolaj, 4-5 g fokhagyma, diónyi friss gyömbér, 4-5 ek szójaszósz, 1 csípős paprika, 1 ü bambuszrügy, 15 dkg üveg tészta (vagy cérnametélt), petrezselyem vagy koriander zöldje, só, bors, kis citromlé, 1 ek étkezési keményítő

A csirkehúst hideg vízben felrakjuk főni, majd lehabozás után hozzáadjuk a a megpucolt répát, zöldséget és megfőzzük hogy a hús puha, a zöldség viszont ne legyen nagyon puha. A levest leszűrjük, sóval, borssal, vegetával, citromlével, aprított zöldség zöldjével vagy koriander zöldjével meghintjük. ízesítjük. A vízbe áztatott fafülgombát lecsepegtetjük és egy kevés olajon megpirítjuk csípős paprika karikákkal, felaprított gyömbérdarabokkal pár perc alatt. Hozzáadjuk a bambuszrügyet és elkeverjük az egészet, majd meglocsoljuk szójaszósszal és az egészet beleöntjük a leszűrt még forró húslébe.
A húsléhez még hozzáadjuk az ollóval apróbbra vágott üvegtésztát is (annak elég ha áll a forró húslében). Ezalatt a húst leszedjük a csontról és a zöldségeket gyufaszálszerű csíkokra vágjuk és hozzáadjuk ezeket is a húsléhez.
A forró levesből kiveszünk annyit hogy az 1 ek étkezési keményítőt ki tudjuk vele keverni, majd visszaöntjük a leveshez és jól elkeverjük. Az egész levest egy perc erejéig főzzük újra fel, hogy az ízek összeérjenek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése