2019. február 17., vasárnap

Cinnamon rolls

Tészta: 60 dkg liszt, csipet só, 8 dkg vaj, 2 tojás, 2,5 dl tej, csipet cukor, 1 csomag szárított élesztő
Fahéjas töltelék: 10 dkg szoba hőmérsékletű vaj, 20 dkg barna cukor, 3 ek. őrölt fahéj
Cukormáz: 10 dkg vaj, 1 dkg porcukor, 10 dkg mascarpone (vagy bármilyen natúr krémsajt)

A szárított élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. Ezalatt egy tálban a lisztbe belemorzsoljuk a vajat, egy csipet sót adunk hozzá és a tojást. A megindult élesztős tejjel és még annyi tejjel, hogy közepesen  lágy tésztát kapjunk, összeállítjuk a tésztát,majd lefedve, langyos helyen 1 órát hagyjuk kelni. Ezalatt a fahéjas tölteléket és a cukormázat robotgéppel habosra kikeverjük.
A kelt tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk és rákenjük a fahéjas tölteléket (vigyázva hogy a tésztát ki ne szakítsuk).

A tésztát szorosan feltekerjük, majd kb. egy jó ujjnyi vastag korongokat vágunk a tekerékünkből.

A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd letakarva még kb. 1/2 órát hagyjuk kelni.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt világosra sütjük. Kivéve a sütőből még melegen ráöntjük a cukormázat, hogy a tészta be tudja egy részét szívni.

Még melegen, langyosan kínáljuk az amerikai fahéjas tekercset.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése