Pite tészta: 20
dkg liszt, 7,5 dkg hideg vaj, 1 dl víz, 1 kk só
A töltelékhez: 20
dkg húsos szalonna, 1 fej hagyma, 1/2 szál póréhagyma, 1/2 zeller, 2 sárgarépa,
2 paradicsom, 1 csokor petrezselyem,
öntet:
2 tojás, 2,5 dl tejszín, kevés reszelt szerecsendió, só, bors
Elkészítés: A
lisztet és a sót egy keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a hideg vajat, és jól
elmorzsoljuk. Hozzáöntjük a vizet, és gyorsan összeállítjuk a tésztát ( egy folpackba szorosan becsomagolva) kb. 1/2 órát hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez a zöldségeket nagyon apróra
felkockázunk. A szalonnát is apróra vágjuk, majd egy serpenyőbe tesszük, pirosra
sütjük, hozzáadjuk a hagymát és az előkészített zöldségeket, átforgatjuk, és
lefedve, közepes hőfokon kb. 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a finomra vágott
petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, félretesszük. (Természetesen bármilyen más zöldséget is használhatunk kedvünk szerint: brokkoli, spárga, karalábé...)
A pihentetett tésztát kinyújtjuk, és egy kb. 30
centis pitetálat kibélelünk vele, villával megszurkáljuk, majd belekanalazzuk a
szalonnás-zöldséges tölteléket.
A zöldséges pitét 220 fokos sütőbe toljuk, és kb. 35
perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve pár percet pihentetjük, majd szeletelve
tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése