2017. május 21., vasárnap

Mediterrán citromos, paradicsomos csirkecomb

Hozzávalók: 8 csirkecomb (alsó, felső), só, bors, vegeta, kakukkfű, bazsalikom, olívaolaj, 1 dl száraz fehérbor, 1,5 kg újkrumpli, 60 dkg koktélparadicsom, 1-2 fej fokhagyma, 2 db citrom

A megmosott lecsepegtetett csirkecombokat alaposan befűszerezzük sóval, borssal, vegetával és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Köré rakjuk a jól megdörzsölt újkrumplikat, a koktélparadicsomokat, a fokhagymagerezdeket és 1,5 db negyedelt (v. nyolcadolt) citromszeleteket is. Az egészet leöntjük fehérborral (vagy vízzel), majd csorgassuk meg a megmaradt 1/2 citrom levével. Ekkor az egészet sóval, borssal hintsük meg, és csorgassuk rá az olívaolajat. Ekkor kakukkfűvel, bazsalikommal egyéb kedvenc zöld fűszerünkkel tovább ízesítjük (a friss zöld fűszer a legjobb választás mindig).
Ezek után lefedve kb. 50 perc alatt (230 C) puhára pároljuk a csirkét és a krumplit, majd levesszük a fedőt és még kb. 10 percig sütjük így.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése