2017. május 30., kedd

Kínai mézes szezámmagos csirkemell

Hozzávalók: 1,5 csirkemell filé, só bors, vegeta, olaj

Pác: 2 tojás, liszt, 2 ek. keményítő, 1,5 ek. sütőpor, 1-2 dl tej, olaj, víz

Mártás: 2 ek méz, 3 ek ketchup, kevés szójaszósz, pirított szezámmag, olaj

A csirke melleket közepes kockákra vágjuk, sóval, borssal meghintjük.

Összeállítjuk a pácot, ami tulajdonképpen egy sűrű palacsintatészta amiben sütőpor és keményítő is található. Ezt ráöntjük a felkockázott húsra és jó alaposan átkeverjük hogy a massza mindenhol bevonja a húst.
Közben kikeverjük a mártást. A hozzávalóból sűrű ragacsos mázat készítünk, a szezámmagot szárazon érdemes kicsit megpirítani előtte.
Forró olajban a bebundázott húsokat kisütjük, majd azonnal beleforgatjuk a mézes mártásba. Rizzsel kínáljuk.
   
                                            

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése