2014. november 20., csütörtök

Almás sajtos pulykamell

Hozzávalók: 2 csomag (30 dkg) bacon szalonna, kb. 60 dkg vékony csíkokra vágott csirke vagy pulykamell, 3 alma, 15 dkg reszelt sajt, 3-4 dl tejföl, vegeta, só, bors

A pulyka vagy csirkemell csíkokat sóval, borssal, vegetával jól befűszerezzük és kicsit hagyjuk pihenni. A kiolajozott jénait, őzgerinc formát, akár tortaformát  kibéleljük a bacon szeletek felével úgy hogy kicsit túllógjanak a később rétegezés befedéséhez. Ráterítjük a fűszerezett húst, ezt reszelt almával betakarjuk. Végül ráöntjük a tejfölben elkevert reszelt sajtot, melynek a tetejét kevés ételízesítővel meghintjükés az egészet kicsit lenyomkodjuk, hogy a rétegek jól összeálljanak. A szalonna széletit behajtjuk, majd másik adag bacon szalonnákkal szorosan befedjük a rakottast, hogy jól fedje a
 tetejét. 


Alufóliával lefedve - előmelegített sütőben - kb. 30 percen  át pároljuk, majd az alufóliát levéve további 1/2 óra alatt puhára sütjük a csőben sült rakottast. Ezután a formából egy tepsire kifordítva még rápirítunk a szalonna rétegre kicsit kb 15 perc alatt.  Krumplipürével vagy párolt rizzsel kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése