Hozzávalók: 1 kis fej káposzta, ½ csomag fodros nagykocka tészta, só, cukor
A káposztát lereszeljük, 1 ek. sóval megszórjuk és kb. ½ órát állni hagyjuk.
Ezután a sóból kinyomkodjuk és forró olajba rakjuk, majd állandó kevergetés mellett 1 kk. cukor hozzáadásával (kb. 3/4 óra alatt) puhára pároljuk. A kifőtt tésztával elkeverjük.
Tálaláskor ki hogy szereti; cukorral vagy sóval-borssal meghintjük a káposztás cvekedlit (ahogy nagymamám hívta).
Ha sok lett a káposzta vajas dobozva téve lefagyaszthatjuk és következőleg felhasználjuk.
Ezután a sóból kinyomkodjuk és forró olajba rakjuk, majd állandó kevergetés mellett 1 kk. cukor hozzáadásával (kb. 3/4 óra alatt) puhára pároljuk. A kifőtt tésztával elkeverjük.
Tálaláskor ki hogy szereti; cukorral vagy sóval-borssal meghintjük a káposztás cvekedlit (ahogy nagymamám hívta).
Ha sok lett a káposzta vajas dobozva téve lefagyaszthatjuk és következőleg felhasználjuk.
Természetesen készíthetünk otthon házilag is tésztát .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése