Hozzávalók:
10 dkg búzadara (gríz), víz (dara és víz 1:1 arányban!), 4 ek. étolaj, só ízlés szerint, 25 dkg metélt
tészta
házilag is készíthetjük a tésztát: 4 főre 25 dkg liszt, 1 tojás és annyi víz amennyit a tészta felvesz, hogy kemény de nyújtható tésztát kapjunk. Előbb kézzel, majd gép segítségével kinyújtjuk és metéltet készítünk belőle.
Egy 4 literes fazékba teszünk fel a háromnegyed
részéig sós vizet melegíteni a tészta kifőzéséhez. Egy kevés olajat cseppentünk
a vízbe.
Közben a 4 ek. olajat felhevítünk egy serpenyőben, ráöntjük a búzadarát, csipet sót és világosbarnára pirítjuk. Ezután apródonként a vizet is hozzáöntjük, majd fedővel lefedve készre főzzük. Párszor megkeverjük, hagyjuk puhulni a grízt,
majd lekapcsoljuk a gázt alatta. A felforrt vízben megfőzzük a tésztát,
lecsepegtetjük, majd belekeverjük a darába.
Sárgabaracklekvárral és porcukorral meghintve
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése