2014. november 20., csütörtök

Hentes tokány, csikós tokány

Hozzávalók: ½ kg sertéscomb, 10 dkg gépsonka felvágott, 1 ek. margarin, 1-2 db vöröshagyma, 3 g. fokhagyma, só, bors, házi vegeta, 2 ek. paradicsompüré, 4-5 db savanyú uborka (+ 3-4 ek. az uborka levéből),  zöldség zöldje

A zsiradékon előbb lepirítjuk a vöröshagymát, majd a hosszúkás csíkokra vágott húst a fokhagymával sóval, borssal, házi vegetával fehéredésig. Ezután kevés vizet ( v. húslé) hozzáadunk  és félpuhára főzzük. Mikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a paradicsompürét és a hosszúkásra vágott uborkákat, a felcsíkozott sonka felvágottat és meghintjük egy kevés apróra vágott zöldség zöldjével. Ha szeretnénk kicsit savanykásabb ízt, akkor az uborka levéből egy keveset még hozzáadunk. Ha a paradicsomlé helyett egy kis tejföllel habarjuk be a tokányt, akkor csikós tokány készült. 
Rizst, tésztát, tarhonyát, akár sült krumplit is kínálunk mellé. Diétázók akár bulgurt is választhatnak köretként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése