Hozzávalók: ½ kg sertéscomb, 10 dkg gépsonka felvágott, 1 ek. margarin, 1-2 db vöröshagyma, 3 g. fokhagyma, só, bors, házi vegeta, 2 ek. paradicsompüré, 4-5 db savanyú uborka (+ 3-4 ek. az uborka levéből), zöldség zöldje
A zsiradékon előbb lepirítjuk a vöröshagymát, majd a
hosszúkás csíkokra vágott húst a fokhagymával sóval, borssal, házi vegetával fehéredésig. Ezután kevés
vizet ( v. húslé) hozzáadunk és félpuhára főzzük. Mikor a hús félig
megpuhult, hozzáadjuk a paradicsompürét és a hosszúkásra vágott uborkákat, a felcsíkozott sonka felvágottat és meghintjük egy kevés apróra vágott zöldség zöldjével. Ha
szeretnénk kicsit savanykásabb ízt, akkor az uborka levéből egy keveset még
hozzáadunk. Ha a paradicsomlé helyett egy kis tejföllel habarjuk be a tokányt,
akkor csikós tokány készült.
Rizst, tésztát, tarhonyát, akár sült krumplit is kínálunk mellé. Diétázók akár bulgurt is választhatnak köretként.
Rizst, tésztát, tarhonyát, akár sült krumplit is kínálunk mellé. Diétázók akár bulgurt is választhatnak köretként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése