2014. október 26., vasárnap

Milánói makaróni , milánói sertésborda

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 40 dkg darált hús (lapocka, dagadó...), 1 g. fokhagyma, 1 szál répa (1 szál zöldség- elhagyható), 1 fej zeller ˘+ zeller zöldje, zöldség zöldje, só, bors, vegeta, oreganó, paradicsompüré, 20 dkg sajt, 35-40 dkg tészta

Az apróra vágott vöröshagymát olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darált húst,  belereszeljük a répát (zöldséget), zellert. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd sóval, borssal, vegetával, fokhagyma zúzalékkal, apróra vágott zöldség- és zeller zöldjével beízesítjük és készre pároljuk.
Mikor kész, hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, oregánót és "összerottyantjuk" ezt a finom olasz mártást. Akinek a sok paradicsomtól ég a gyomra érdemes egy pici tejet, vagy tejszínt önteni a paradicsomba (az olaszok is így védekeznek a nem kívánt gyomorégés ellen).
Makarónira, spagettire (ki hogy szereti ) szedjük a milánói szószt, reszelt sajttal meghintjük és tálalhatjuk.
Ha a tetejére egy rántott húst helyezünk akkor kész a milánói sertésbordánk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése