2014. szeptember 21., vasárnap

Csülök Pékné módra


Hozzávalók: 1 nagy sertéscsülök, só, bors, vegeta, 4-5 babérlevél, 10-12 szemes bors, 3-4 gerezd fokhagyma, 6-7 szem burgonya, 1 nagy fej vöröshagyma

A szépen megmosott csülköt sóval, borssal vegetával jól bedörzsöljük. Egy kizsírozott kacsasütőtálba (vagy nagy jénaiba) tesszük. Olvasztott zsírral meglocsoljuk, beledobjuk a fokhagymagerezdeket, babérlevelet, szemes borsot. 1 dl vizet aláöntünk és lefedve - időnként locsolgatva min. 2,5 órán át párolva sütjük. Ekkor hozzáadjuk a krumplit, a tetejére vékony vöröshagyma karikákat helyezünk, majd befedve újabb 1/2 órát pároljuk. Ekkor levesszük a fedőt és sűrűn locsolgatva megvárjuk, hogy a csülök gyönyörű pirosra, ropogósra süljön.

Találáskor további Ropogós hagymakarikákat készíthetünk: Vékonyra karikázzuk a vöröshagymát, nem szabad sózni. Hideg (!) olajba tesszük és az olaj melegedésével együtt fog sülni. Mikor pirosodik ki kell szedni egy szűrőkanállal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése