Készre főzzük, majd tiszta üvegekbe rakjuk és száraz dunsztban - jól bebugyolálva másnapig hagyjuk kihűlni! Ezután mehet a kamrába!
A meggymagot átmossuk egy mosózsákba tesszük kimossuk és mehet a babzsákba (cseresznyemagot nem szabad így használni, mert mérgező). Ez a ababzsák átmelegítve gyermekeknek hasfájásra, menstruációs fájdalmakra és elalvás segítésére is javasolta/használta az idősebb generáció!
Cseresznye dzsem
Ugyanúgy készítjük mint a meggydzsemet, csak 3-4 kg-onként 1 felkarikázott citromot is teszünk bele főzéskor és tekintettel arra, hogy a cseresznye nem olyan savas, így kilónként kb 15 dkg cukrot mérünk ki. Minden másban megegyezik az elkészítése a meggydzseméhez. Ha nincs zselírozó akkor itt is tovább főzzük és kész a lekvár.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése