2014. május 25., vasárnap

Finom hideg túrós (vagy joghurtos)

Hozzávalók: 10 dkg vaj, 14 dkg cukor, 25 dkg túró, 3 dl tejszín, 5 dl tej, 2 cs. zselatin, 2 cs. vaníliás cukor, savanykás és édes gyümölcsök vegyesen (fagyasztott gyümölcsök is megfelelnek)

A vajat a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a túrót. A zselatint előírás szerint a tejben felmelegítjük és ezt is belekeverjük a túrós masszába.
2 őzgerinc formát, vagy 1 tortaformát kibélelünk folpackkal, majd a gyümölcsök- felaprított -  felét (eper, málna, banán, pöszméte, barack...mikor mi van) beledobáljuk a formába., majd ráöntjük a massza felét. Erre megint egy sor gyümölcs és rásimítjuk a massza másik felét.
Hűtőben kb. 3-4 órát állni hagyjuk, hogy megdermedjen. Lehet bele csokireszeléket és kókuszt is szórni, ez már ízlés dolga.

Túró helyett lehet 1/2 liter joghurtot is használni, ekkor azonban elég a vajból 5 dkg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése