2014. február 7., péntek

Lecsó


Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, sárga, zöld és piros színű paprika (minél többféle; kápia, TV paprika, erős paprika annál finomabb lesz a lecsó!), paradicsom, só, bors

1 kisebb fej hagymát kevés zsiradékon üvegesre dinsztelünk. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott (meghámozott) paradicsomot és a sokféle paprikát és kis sóval, borssal elkezdjük főzni.
Addig "rotyogtatjuk", míg a paradicsom levet ereszt és a paprika már kezd összeesni.
3-4 tojást is sóval elkeverünk és beleöntjük a lecsóba, majd addig kevergetjük, míg a tojás (rántottaszerűen) összeáll.
Lehet a lecsóba tenni kolbászkarikákat, van aki csirkemájjal és rizzsel szereti.
Fantáziánknak csak az ízlésünk szab határt. Könnyű, gyors vacsora.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése