2014. február 7., péntek

Kókuszgolyó és gesztenye golyó

Kókuszgolyó

Hozzávalók: 50 dkg háztartási darált keksz, 8 ek porcukor, 2 cs. vaníliás cukor, 10 dkg puha vaj, 2 ek. kakaó, 1 ek sárgabarack lekvár,  3-4 dl tej, 2 ek. rum
Beforgatáshoz: 1 cs. kókuszreszelék

A hozzávalókat jól összedolgozzuk. Kis golyókat formálunk kanál segítségével, majd vizes kézzel golyókat formázunk és kókuszreszelékbe forgatjuk őket. A kekszgolyónk közepébe 1 szem meggyet tehetünk. Lezárható dobozban hűtőbe tesszük min. 2-3 órára.


Van aki a kókuszgolyó közepébe friss magozott meggyet (vagy meggybefőttet) tesz.

Gesztenye golyók

Hozzávalók (15 db-hoz):  25 dkg gesztenye massza, 2 ek porcukor, 2 ek darált háztartási keksz, 1 ek rum (vagy aroma), 5 dkg vaj + a közepébe magozott meggy (vagy befőtt), + 1 étcsokis tortabevonó

A hozzávalókat összegyúrjuk és folpackba csomagolva min. 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután egy evőkanál segítségével annyi adagot veszünk ki aminek a közepébe egy magozott meggy elfér. Golyókat formázunk majd betesszük a golyókat a hűtőbe dermedni. Vízgőz felett felolvasztjuk a tortabevonót és bevonjuk vele a golyókat vagy csak becsíkozzuk. Dermedés után papír kapszlikba tesszük és kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése