A gyenge vajbabot szálkáitól megtisztítjuk és apróra vagdaljuk tördeljük. Sós vízben kicsit megabáljuk. Szűrőkanál segítségével a tiszta üvegekbe szedjük és szorosan "megtömködjük" az üvegeket.
Tehetünk az üvegbe pár szál zöldség zöldjét és/vagy kaprot is.
Légmentesen lezárjuk az üvegeket és egy langyos vízzel teli fazékba gyöngyözéstől számítva 5-10 percig főzzük. (A befőtt levének kell gyöngyözni !:) )
Ekkor az egészet letakarjuk egy hatalmas edénnyel, arra mehet a nagyi plédje és az egészet min. 1 napig hagyjuk ebben a száraz dunsztban.
Aztán kivesszük a vizes fazékból, megtörölgetjük és mehet a kamrába. Kb. 1 kg zöldbabból 3 db (7 dl-es) üveg készíthető.
Légmentesen lezárjuk az üvegeket és egy langyos vízzel teli fazékba gyöngyözéstől számítva 5-10 percig főzzük. (A befőtt levének kell gyöngyözni !:) )
Ekkor az egészet letakarjuk egy hatalmas edénnyel, arra mehet a nagyi plédje és az egészet min. 1 napig hagyjuk ebben a száraz dunsztban.
Aztán kivesszük a vizes fazékból, megtörölgetjük és mehet a kamrába. Kb. 1 kg zöldbabból 3 db (7 dl-es) üveg készíthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése