2014. január 31., péntek

Tejszínes gyümölcsös túrótorta

Piskóta: 4 tojás, 4 ek liszt, 4 ek cukor, csipetnyi szódabikarbóna

Piskóta tésztát készítek egy vajas-lisztes tortaformában megsütöm. Ha megsült kiveszem a formából kicsit meglisztezem a tetejét és ráteszem egy tálcára úgy hogy a teteje legyen alul. Így mire kihűl, teljesen sima lesz a teteje. Ha teljesen kihűlt visszafordítom lesöpröm róla a lisztet és visszateszem a kapcsos tortaformába.

Töltelék: 25 dkg túró+ 2 zseléfix, 15 dkg porcukor, 2 ek tejföl, 2 cs. vaníliás cukor, 1/2 citrom reszelt héja, 2 dl tejszín (+ 2 habfixáló), gyümölcs, tortazselé

A áttört túróba belekeverem a zseléfixet, cukrot a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a tejfölt. A tejszínt    (esetleg habfixálóval) kemény habbá verem és hozzákeverem a túróhoz. A kész tölteléket rásimítom a piskótára úgy hogy ne legyen hézag a tortaforma szélénél. Kirakom a tetejét gyümölccsel. Fagyasztóba rakom amíg megfőzöm a tortazselét a tetejére. A leírtak szerint elkészítem a tortazselét, majd ha langyosra hűlt ráöntöm a torta tetejére. Min. egy ½ napra hűtőbe teszem amíg megdermed a zselé. Kiveszem a tortaformából és szeletelem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése