2014. január 31., péntek

Zserbó

Hozzávalók: 75 dkg liszt, 25 dkg zsír, 3 dkg élesztő, tej, 5 ek. cukor, 1 tojás, késhegynyi szódabikarbóna, pici só

Töltelék: baracklekvár, 20 dkg darált dió, 9 ek. cukor,

Tetejére:  3 ek cukor + 3 ek cukrozatlan kakaó + 3 ek forró vizet épp addig főzzük, míg a cukor                            elolvad, ahogy levesszük a tűzről 5 dkg  vajat belekeverünk

A lisztet a zsírral, szódaporral elmorzsoljuk. Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Beledolgozzuk még a tojást és a cukrot is, valamint annyi tejet amennyit a massza feliszik. A tésztából 4 cipót formázunk és egyenként igen vékonyra kinyújtjuk. A lapokat előbb lekvárral jól megkenjük, majd rásimítjuk a diós keveréket és erre jön a következő lap és a töltelék…Vajas tepsibe tesszük.

Hideg sütőbe téve kb. 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt tetejét csokimázzal bevonjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése