Hozzávalók: 5 tojás, 5 ek. cukor, 12 dkg margarin, csipet só, 5 ek. liszt, 1/2 liter tej,
A tojássárgákat a cukorral és a margarinnal, csipet sóval habosra keverünk. Ekkor hozzáadjuk a lisztet és a tejet, majd a tojásfehérjék felvert habját. Vajas, lisztes tepsiben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
A kisült tésztát lekvárral, porcukorral tálalhatjuk.
Lehet belőle tetszőleges formákat kiszúrni és mutatósan csokival, hígított meleg lekvárral leöntve, tejszínhabbal bolondítva fogyasztani.
és így is:
10 dkg porcukrot 1 cs. vaníliás cukorral elkeverünk és a felét sütőpapírra szórjuk, majd a meleg pitét rátesszük. A cukor másik felét rászórjuk és azonnal feltekerjük mint a piskótát. Ha kihűl szeletelhetjük.
10 dkg porcukrot 1 cs. vaníliás cukorral elkeverünk és a felét sütőpapírra szórjuk, majd a meleg pitét rátesszük. A cukor másik felét rászórjuk és azonnal feltekerjük mint a piskótát. Ha kihűl szeletelhetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése