Hozzávalók: 1
kg liszt, 30 dkg zsír, 3 dkg élesztő, 2 tojás, ½ l tej, 2 ek. só 1 csipet cukor
A lisztet a
zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a 2
tojást és a sót. Összeállítjuk a tésztát és egész éjszakára letakarva hűtőbe
tesszük.
Töltelék: 25 dkg reszelt Trappsita
sajt, 1 2 dl tejföl, 1 tojás, só, 4 ek liszt
A tejfölt a liszttel és a tojással felfőzzük és
állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a reszelt sajtot is.
A pihentetett tésztából 8 gombócot nyújtunk ki
egyesével kerekre, melyet 8 egyenlő részre vágunk. A töltelékkel megtöltjük,
feltekerjük kifli formára, tetejét tojással megkenjük, sóval, reszelt sajttal
megszórjuk. Előmelegített sütőben világosra
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése