2014. november 12., szerda

Sörkifli

Hozzávalók: 1 kg liszt, 30 dkg zsír, 3 dkg élesztő, 2 tojás, ½ l tej, 2 ek. só 1 csipet cukor

A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a 2 tojást és a sót. Összeállítjuk a tésztát és egész éjszakára letakarva hűtőbe tesszük.


Töltelék: 25 dkg reszelt Trappsita sajt, 1 2 dl tejföl, 1 tojás, só, 4 ek liszt
A tejfölt a liszttel és a tojással felfőzzük és állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a reszelt sajtot is.

A pihentetett tésztából 8 gombócot nyújtunk ki egyesével kerekre, melyet 8 egyenlő részre vágunk. A töltelékkel megtöltjük, feltekerjük kifli formára, tetejét tojással megkenjük, sóval, reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben világosra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése