Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 púpos ek.
zsír, 1,5 ek. só, 5 dkg élesztő, 1 mk cukor, 8-9 dl tej, 3-4 dkg olvasztott vaj a kenéshez, 2 tojás, köménymag
A lisztet, zsírt,
sót, élesztőt jól összemorzsoljuk és a langyos, cukros tejjel azonnal összeállítjuk, majd
nagyon lazára kidolgozzuk. 1-1 ½ órát hagyjuk kelni a tésztát.
A pihentetett tésztából 8 gombócot nyújtunk ki egyesével kerekre, és ezt keresztben 8 egyenlő cikkre vágunk. Olvasztott vajjal a tetejét megkenjük, majd kívülről a sarkait ráhajtva feltekerjük kifli formára és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 1-2 tojást kis sóval kikavarunk, mellyel a kiflik tetejét megkenjük és köménymaggal jól megszórjuk. 180 C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt világosra sütjük a kifliket.
A pihentetett tésztából 8 gombócot nyújtunk ki egyesével kerekre, és ezt keresztben 8 egyenlő cikkre vágunk. Olvasztott vajjal a tetejét megkenjük, majd kívülről a sarkait ráhajtva feltekerjük kifli formára és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 1-2 tojást kis sóval kikavarunk, mellyel a kiflik tetejét megkenjük és köménymaggal jól megszórjuk. 180 C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt világosra sütjük a kifliket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése