2014. november 12., szerda

Párolt lilakáposzta

A lábas aljába 1 ek. étolajat és 1 kk. köménymagot rakunk, majd 1 kisebb fej apróra vágott káposztát rárakunk. Sóval, ecettel, kis cukorral meghintjük, fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk (sz.e. 1-2 ek. vizet adunk a megfelelő pároláshoz).
Mindig használjunk lángterelőt (!), nehogy lekozmáljon a káposzta és kb 1/4 óránként kicsit forgassuk át. A káposzta mennyiségétől függ a párolási idő, de általában min. 1 óra kell neki. 
Sültek mellé kínáljuk akár hidegen, akár melegen nagyon finom.
Ha marad a reggeli szendvicsünkbe vagy akár mellé is ehetjük.
Van aki vékonyra vágott lila hagymával, reszelt almával, birsalmával készíti fel és van aki kevés vörösborral bolondítja meg a káposztát.
Érdemes tudni, hogy a lila káposzta élettani hatását tekintve szépíti a bőrt, erősíti az immunrendszert és segíti a máj méregtelenítését. Van benne Kálium, Foszfor, Vas , Jós és Kén!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése