2014. január 19., vasárnap

Kelkáposztás sertéskaraj

Hozzávalók: kb. 40 dkg karaj, só, bors, vegeta, 1 fej vöröshagyma, 3 g. fokhagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1 ek. mustár, 1 kis fej kelkáposzta, 3 dl tejszín, majoranna, zöldség zöldje, köménymag, petrezselyem
Az apró kockákra vágott szalonnát az apróra vágott vöröshagymával megdinsztelem. Ekkor hozzáadjuk a kis kockákra, vagy csíkokra vágott karajt és sóval, borssal, vegetával 1 ek. mustárral, fokhagyma zúzalékkal ízesítjük és kicsi vizet adunk hozzá, majd megpirítjuk.
Ekkor hozzáadjuk a laskára vágott kelkáposztát, meghintjük majorannával zöldség zöldjével, köménymaggal és petrezselyemmel. Felöntjük kb. 2 pohár vízzel és puhára főzzük.
Ekkor felöntjük a tejszínnel és összerottyantjuk.
Párolt rizs körettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése