2014. január 15., szerda

Epertorta kezdőknek

Tészta: 5 tojás, 15 dkg liszt, 12 dkg cukor, 3 ek. víz, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor
Krém: 30 dkg fagyasztott (vagy friss) eper, 3 dl tejszín, 20 dkg cukor, 1 cs. zselatin

A tojások sárgáját a cukorral, vízzel felverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, vaníliás cukrot, majd a keményre vert tojáshabot is beleforgatjuk. Vajas lisztes formában, előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A tejszínt a cukorral keményre verjük, majd hozzáadjuk a leturmixolt epret. A zselatint kb. 2 dl vízben elkészítjük. Kis ideig hagyjuk hűlni, majd a krémhez keverjük. Ezzel töltjük meg a tortát v. a sütit. Lehet a krémmel kívülről is díszíteni a süteményt. 

                                                               






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése