Hozzávalók: 1,5 dl fekete vagy vörösbab, 1 ek zsír, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 babérlevél, 2 szelet californiai paprika, 2 szelet zöldpaprika, 3-4 g fokhagyma, 3 dl rizs, só, bors, csipet római kömény, csipet koriander
Az előző nap beáztatott babot leöblítjük és feltesszük egy kevés vízben főni. Olvasztott zsíron az apróra vágott vöröshagymát a szintén apróra vágott paprikákkal só, bors, babérlevél, kömény és koriander kíséretében lepirítjuk. Ezután rádobjuk a megmosott rizst azt is lepirítjuk és utána a a rizshez mérten dupla adag mennyiségű folyadékkal, a bab főzővizével
(vagy vízzel) felöntjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagyma gerezdeket és lefedve lassú tűzön feltesszük főni.

Az utolsó pár percben hozzákeverjük a főtt babot is. Igazi szentségtörés, de ha nagyon sietősen kell elkészülnünk, babkonzervet is keverhetünk a rizshez, bár ez már nem nevezhető az eredeti recept szerint elkészített kubai Arroz congris körethez. Ezt a szaftos babos rizst bármilyen sülthús, rántott hús, lesütött oldalas mellé kínálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése