2022. január 31., hétfő

Csirkemell csíkok Orly módra sörtésztában


Hozzávalók (kb. 4 főre): 1 és 1/2 csirkemell, só, bors,

Sörtészta: 5-6 ek liszt / kukoricaliszt (fele-fele arányban) , 3 tojás, 1-2 dl sör, csipet só, bors

A tojássárgákat csipet sóval, borssal meghintjük, majd liszt és kukoricaliszt kerül bele a sör , aminek a segítségével beállítjuk, hogy csomómentes, kb. palacsintatészta sűrűségű állaga legyen a "sörtésztának". Ekkor óvatosan belekeverjük a sóval keményre vert tojás fehérjéket és jól átkeverjük az egészet.  A csirkemelleket 1-2 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk (természetesen vékony szeleteket is vághatunk), sóval, borssal jól meghintjük, majd beleforgatjuk előbb egy kevés kukoricalisztbe a jó tapadás miatt, majd az "Orly" panírba és forró zsiradékban hirtelen megsütjük őket. A sörtésztában sült csirkemell csíkokat papírtörlőre szedjük és krumplipürével, rizibizivel, zöldborsós tarhonyával  vagy salátával kínáljuk.

Ebben a ropogós sörtésztában halszeleteket (pl. fogas) is panírozhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése