Hozzávalók: szalonna, 1 vöröshagyma, 4-5 g. fokhagyma , 1 fej friss fejes saláta, 2 dl tejszín vagy tejföl, só, bors, vegeta, cukor, ecet, kevés kapor
Kevés szalonnát (1-2 kis csíkot) apróra vágunk és a zsírját kiolvasztjuk (ha túl sok zsírt enged akkor kiöntjük belőle a felesleget egy üveg tálkába). A pörcöt kiszedjük, majd a zsíradékon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fejes saláta csíkokat, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, vegetát, csipet cukorral és az egészet felengedjük húslével vagy vízzel. Lefedve készre főzzük, majd tejszínes (vagy tejfölös) lisztes habarással behabarjuk. Cukorral, ecettel vagy almaecettel beállítjuk az ízét, majd meghintjük egy kis vágott kaporral és a tetejére szórjuk a ropogós szalonnapörcöt. Nagyon finom, ha külön elkészített tojásrántotta hozzáadásával gazdagítva fogyasztjuk.Ha épp van otthon medvehagyma abból is főzhetünk bele 2-3 tépett levelet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése