2020. július 7., kedd

Belga csokitorta

 

Tészta: 22 dkg vaj, 1 ek kakaópor, 45 dkg liszt, 1,5 kk sütőpor, 1 kk szódabikarbóna, 3 tojás, 23 dkg cukor, 22 dkg joghurt, csipet só, 3 dl víz     

Párizsi krém (Ganache): 20 dkg tejszín, 20 dkg (min 45%-os) étcsokoládé
Tetejére: 2 dkg vaj, 5 dkg tejszín, 10 dkg étcsokoládé

Előbb a csokikrémet készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni. Összeolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel, majd hűtőben hagyjuk dermedni.
A lisztet a sóval szódaporral és a sütőporral összekeverjük.  Felforrósírjuk a vizet a vajjal, majd belekeverjük a kakaóport. A tojásokat a cukorral kézi mixerrel habosra keverjük míg a cukor el nem olvad. Ekkor hozzádolgozzuk a joghurtot, a lisztes keveréket, végül a forró kakaós-vajas vizet. Ha massza egyneművé válik, kibélelt tortaformában kisütjük kb 40-50 perc alatt 175 fokon. Ha a torta kihűlt félbevágjuk és a a kihűlt csokikrémet robotgéppel kihabosítjuk, majd közepébe kenjük a csokikrém 2/3-át. Rátesszük a tetejére a másik lapot, majd a többi párizsi krémmel bevonjuk a torta oldalát.
A tetejére összeolvasztjuk a a vajat a tejszínnel és az étcsokival.
Van aki a krém alá egy kevés málnalekvárt is ken, így még jobban megbolondítja az ízeket.
Tetjére kis olvasztott fehér csokoládé csíkokat húzhatunk és tehetünk rá pár darab amaretto kekszet.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése