Mézes lapokhoz: 30 dkg liszt, 10
dkg porcukor, 1 ek méz, 7 dkg vaj, 2 tojás, 1 kk szódabikarbóna
Mákos piskótához: 15 dkg
cukor, 15 dkg liszt, 6 tojás, 3 evőkanál víz, fél dl olaj, ½ csomag sütőpor, 10
dkg mák (inkább őröletlen )
Krémhez: 3 tojás sárgája,
10 dkg kristálycukor, 2 cs vaníliás pudingpor, 7 dl tej, 15 dkg porcukor, 25 dkg
margarin
A mézes lap hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. A lapokat egyesével kb 25 x 33 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egy ekkora tepsi hátán kisütjük előmelegített sütőben. 180 fokon kb 8-10 perc alatt világosra sütjük.
A mákos piskótához a tojásokat szétválasztjuk, majd a
sárgákat habosra kavarjuk 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a mákkal.
A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük és
óvatosan belekeverjük a mákos masszát a sütőporral és a liszttel együtt.
Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe (amin a lapokat sütöttük)
belesimítjuk a masszát és 180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük (tűpróbát
végezzünk!), majd kihűtjük.
A krémhez a tojás sárgákat a kristálycukorral,
tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett
sűrűre főzzük.
A margarint alaposan kikeverjük a porcukorral. Ha a
pudingos krém kihűlt, akkor hozzáadjuk a margarinoshoz és alaposan
összekeverjük a kettőt.
Az egyik mézes lapra a krém felét rákenjük, erre jön a
mákos piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal
befedjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése