2020. március 25., szerda

Forró almás pite a la Meki

Tészta: 25 dkg liszt, 1 kk só, 5 dkg olvasztott vaj, 2 ek cukor, 1 dl víz
Töltelék: 2 nagyobb alma, 2 ek citromlé, 3 ek cukor+ 1 ek méz , 1 dl víz, 1 kk fahéj, 2 ek vaníliás pudingpor

A lisztet, cukrot, sót, vizet és az olvasztott vajat összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük, míg elkészül a töltelék. Ha a tésztával nem akarunk bajlódni a boltban vásárolt leveles tészta is megfelel.
A megpucolt almákat kis kockákra vágjuk (kb 1/2 cm-es darabokra), majd elkeverjük a cukorral, citromlével, fahéjjal és 1 dl vízzel. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk miközben a vaníliás pudingport 1 dl vízzel elkeverjük és felöntjük vele az párolt almát, majd pár perc után levesszük a tűzről és hagyjuk a tölteléket kihűlni.
A tésztát kinyújtjuk  és téglalap alakú darabokat vágunk ki melynek felére ráhalmozzuk a tölteléket, a másik felével pedig betakarjuk. A széleit vízzel körbekenjük, jól összenyomkodjuk, hogy ne nyíljanak ki a párnácskák.
Kevés olajon mindkét oldalát pár perc alatt világosra sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla, utána azonnal cukros, fahéjas keverékbe forgatjuk. Íze akár a McDonald's -os pitéé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése