2018. szeptember 2., vasárnap

Tejszínes túrótorta

Piskóta: 10 tojás, 10 ek liszt, 10 ek cukor (aki akar 1 cs sütőpor) + idénygyümölcs
A tojásokat szétválasztjuk és a szokott módon piskótát készítünk.
Tejszínes túrókrém: 35 dkg túró, 5 dl habtejszín, 3 ek cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 cs zselatinfix (lehet hozzá 1 citrom levét és reszelt héját is hozzáadni)
A cukorral keményre vert habtejszínhez az utolsó pillanatban hozzáadjuk a zselatinfixet. A hab 1/4-ét megtartjuk a díszítéshez a többit elkeverjük a túróval és vaníliás cukorral. A torta alsó részét idénygyümölcsökkel megrakjuk gazdagon, majd a túrókrémmel megtöltjük. A tortát kívülről bevontjuk a megmaradt tejszínnel.
Tetejét kedvünk szerint gyümölccsel vagy tejszínnel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése