2018. szeptember 9., vasárnap

Barbecue csirkeszárny

Hozzávalók: 8-10 csirkeszárny (vékonyka oldalas), házi barbecue szósz

Házi BBQ-szósz: 1 kis doboz sűrített paradicsom/ vagy ketchup (kb. 4 ek.), 3-4 g zúzott fokhagyma, 2 ek. méz (vagy cukor), 1 dl olívaolaj, 1 ek mustár, 1 tk. őrölt római kömény, só, bors, 1 ek. erős pista/ erős paprika (vagy csilikrém)
A szósz hozzávalóit alaposan kikeverjük és a csirkeszárnyakat (az oldalast) bepácoljuk vele, majd egy jól zárható dobozban a hűtőben min. 1 éjszakát hagyjuk állni.

Másnap sütőpapírral bélelt tepsire téve 200 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük 30-45 perc alatt.
Természetesen nyáron mehet a grillre a hús!
Ha oldalast csinálunk, előbb kicsit  - sóval, borssal elkevert olajjal bekenve - kicsit elősütjük és utána bekenjük a szósszal és grillen vagy sütőben befejezzük a sütését, mert a vastagabb húsnak több idő kell.
Sült krumplival, krumplipürével ill. sárgarépa salátával kínáljuk.

Sárgarépa saláta: 60 dkg reszelt répát 1 csokor petrezselyemzölddel, 1 dl olívaolajjal, sóval, borssal, 1 tk. római köménnyel, kevéske balzsamecettel jól elkeverjük és hagyjuk állni (van aki reszelt almával és fahéjjal, mézzel és citromlével egészíti ki )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése