Húspácolás: 1/2 csirkemell só, bors, pirospaprika, chilipaprika őrlemény
Salátához: bébispenót, 2 szál újhagyma, 1 közepes répa, 1/2 uborka, 1/2 csésze főtt lencse, 1-1 ek.
mustár- és köménymag, citromlé, Feta sajt (vagy krém fehér lágy sós sajt), aprómagvas salátamag keverék
Előkészület: Előző nap beáztatunk kb 1/2 pohárnyi lencsét.
A csirkemellet bepácoljuk sóval, borssal, pirospaprikával és chili paprika őrleménnyel jól elkevert (kevés) olaj elegyébe. Min. 2 órát de legjobb 1 éjszakát állnia a pácban.
A lencsét kb 1 óra alatt sós vízben puhára főzzük. A csirkemellet óvatosan kiklopfoljuk kicsit, majd lassú tűzön nagyon kevés olajon lefedve mindkét oldalát jó átsütjük ( min 1/2 óra).
A jól megmosott bébispenótot, a főtt lencsével, vékonyra vágott újhagymával elkeverjük. Ekkor zöldséghámozó segítségével vékony csíkokat vágunk a répából és az uborkából is.
A hús sütése után visszamarad csepp olajon kipattogtatunk 1-1 ek mustár- és köménymagot, amit az olajjal együtt még melegen ráöntünk a bébispenótos salátára.
Az egészet meghintjük egy kis curryporral, belemorzsoljuk a fetát és hozzáadjuk az apróra összevágott csirkemellet. Csepp citromlével meglocsoljuk.

Végül az egészet megszórjuk kb. 3 ek apró magvas salátamag keverékkel (napraforgómag, szezámmag...)
Adhatunk még hozzá a kedvenc csíránkból, a bébispenót mellé tehetünk koriander levelet is. Le lehet önteni egy hozzáillő dresszinggel is. Ez összenyomott avokádó + limes+ friss menta + kevés olívaolaj és zsírmentes joghurt elegyét jelenti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése