2018. április 7., szombat

Jambalaya

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 25 dkg csirkemell,  25 dkg csípős kolbász, kb. 1 szárzeller, 1 nagy kaliforniai paprika, 2-3 babérlevél,  só, cayenne bors, kevés római kömény, olívaolaj, 1/2 liter húsleves alaplé (vagy vegetás vízzel pótolhatjuk, ha nincs), kb 20 dkg rizs, zöldség zöldje

A csirkemellet először apróra kockázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajban pirosra sütjük. Miközben sül a hús, mellészórjuk a felkockázott kolbászt. Mikor mindkettő elkészült, kivesszük a serpenyőből (vagy bográcsból).
A megmaradt zsiradékba tesszük a felkockázott zellerszárat, a kaliforniai paprikákat,  felaprított vörös- és fokhagymazúzalékot. Beletesszük a babérleveleket, majd meghintjük római köménnyel.



Amikor a zöldségek már félig mepuhultak, visszatesszük a húsokat a serpenyőbe, hozzáadjuk a (jól megmosott) rizst, felöntjük az alaplével és a további kb. 20 percig főzzük. 
Tetejét kíáláskor egy kis friss aprított zöldség zöldjével meghintjük. Nyáron bográcsaban is készíthető ez a rendkívül finom és laktató, fűszeres rizses hús, a karibi Jambalaya, más néven Paella.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése