2018. április 7., szombat

Jambalaya

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 25 dkg csirkemell,  25 dkg csípős kolbász, kb. 1 szárzeller, 1 nagy kaliforniai paprika, 2-3 babérlevél,  só, cayenne bors, kevés római kömény, olívaolaj, 1/2 liter húsleves alaplé (vagy vegetás vízzel pótolhatjuk, ha nincs), kb 20 dkg rizs, zöldség zöldje


A csirkemellet először apróra kockázzuk, sózzuk, borsozzuk majd olívaolajban pirosra sütjük.
Miközben sül mellészórjuk a  felkockázott kolbászt és amikor mindkettő elkészült, kivesszük a serpenyőből (vagy bográcsból).



A megmaradt zsiradékba tesszük a felkockázott zellerszárat, a kaliforniai paprikákat, a felaprított vörös- és fokhagymát és a babérleveleket, majd megszórjuk római köménnyel .
Amikor a zöldségek már félig megpuhultak, visszatesszük a húsokat a serpenyőbe, hozzáadjuk a (jól megmosott) rizst, felöntjük az alaplével és további 20 percig főzzük.Tetejét kínáláskor egy kis friss zöldség zöldjével meghinthetjük.
Nyáron bográcsban is készíthető ez a rendkívül finom és laktatós, fűszeres, rizses hús, a karibi Jambalaya vagy más néven a Paella😃😄

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése