2018. június 21., csütörtök

Zöldbableves

Hozzávalók: zsenge zöldbab, 2-3 g fokhagyma, só, bors, vegeta, kapor, kevés olaj, liszt, tejföl, ecet, kapor

2 marék leszálkázott apróra vágott zöldbabot, vegetás, sós, borsos babérleveles vízben 2 g. fokhagyma zúzalékkal, csipetnyi cukorral és kaporral felteszünk főni.
Ez alatt egy kevés olajon megfuttatunk 1,5 ek. lisztet és miután kész a zsemleszínű rántás levesszük a tűzről. Ekkor 1 tk. pirospaprikát és kb. 3 ek. tejfölt belekeverünk, majd kevés tejjel lazára hígítjuk és ráöntjük a puhára főtt zöldbabra.
Ezután kis cukorral és ecettel ízesítjük véglegesre a levest.
Természetesen lehet kolbásszal vagy füstölt hússal gazdagítani a bablevest, de az első tavaszi zöldbab így - magában - a legízletesebb. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése