2018. január 27., szombat

Kinder Bueno szelet

Tésztához (24-26 szelet): 20-30 dkg földimogyoró (pirított, sótlan), 12 tojásfehérje, 12 ek cukor, 2 ek olaj, 4 ek rétesliszt, 4 ek. darált háztartási keksz, 1 cs. sütőpor, 1 üveg mogyorókrém (40 dkg)
+ a későbbi összeállításhoz 2 x 20 dkg (2 csomag) háztartási keksz amihez 3-4 dl langyos tejre még szükség lesz

Krémhez: 2 cs vaníliás pudingpor, 12 tojássárgája, 6 ek. liszt, 1 l tej,
20 dkg margarin + 6 ek cukor / majd később a krém feléhez 20 dkg olvasztott  étcsokoládé,
Tetejére: 4 dl tejszín 1 tasak habfixáló+ 5 dkg csokoládé (szerintem ez már nem kell a tetejére!)

A mogyorót durvára törjük vagy vágjuk. A 2 pudingport a tojások sárgájával és a liszttel elkeverjük, felengedjük a tejjel  és sűrűre megfőzzük, majd letakarva hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt hozzáadjuk a cukorral habosra kevert vajat.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojások fehérjét 12 ek. cukorral keményre verjük, majd óvatosan a lisztet, a kekszmorzsát, sütőport és olajat is beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a tetejére a mogyoró felét rászórjuk és kb. 15 perc alatt megsütjük. Kivéve a sütőből azonnal levesszük a sütőpapírt az aljáról.
Ezután azonnal - még melegen - rákenjük a mogyorókrémet.
 
Erre egy sor langyos tejbe áztatott kerek vagy négyzetes háztartási keksz kerül, majd a pudingos krém felével befedjük.
Erre még egy sor langyos tejbe áztatott háztartási kekszsort helyezünk. A megmaradt pudingos krémhez egy vízgőz felett felolvasztott csokoládét keverünk és ezzel lekenjük a sütemény tetejét.
Ezt meghintjük a durvára tört mogyoró másik felével.


A Kinder Bueno szelet legtetejére tehetünk keményre vert tejszínhabot, de ez akár el is hagyható!
Rendkívül laktató sütemény. Ha nem vendégvárásra készül, elég 1/2 adagot készíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése