2015. március 24., kedd

Mézes puszedli (kb. 30-35 db)



Puszedli:  15 dkg méz, 15 dkg cukor, 10 dkg vaj,  1 egész és 2 tojás sárgája, 1-1 mk. őrölt fahéj és szegfűszeg,  1-1,5 ek tejföl, 
55 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 1 mk szódabikarbóna
Máz: 2 tojás fehérje, 15 dkg porcukor

A lisztet és a sütőport ill. a szódaport szárazon elkeverjük. Az összes többi hozzávalót vízgőz felett felolvasztjuk, majd levéve a gőzfürdőből az egészet egy masszává összeállítjuk. A tésztát egy egy folpackba hengerré igazgatjuk, majd az egészet jól feltekerjük, min. 3 órán   (vagy egy éjszakán ) át pihentetjük hűtőben. 
Ujjnyi vastag darabokat szeletelünk belőle, meggömbölygetjük (kb diónyi méretre), majd kilapítjuk és sütőpapírral bélelt tepsire téve, 180 C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt világosra sütjük. Mikor kész bevonjuk a keményre felvert mázzal , majd tálcára téve megvárjuk, míg a máz megszárad rajta. 
A mázat tetszés szerint szabályosan rásimíthatjuk vagy rusztikusra is eligazgathatjuk a puszedlik tetején.

Máz:  2 tojásfehérjét a porcukorral vízgőz felett kb 8-10 perc alatt robotgéppel keményre felverjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése