Puszedli: 15 dkg méz, 15 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 egész és 2 tojás sárgája, 1-1 mk. őrölt fahéj és szegfűszeg, 1-1,5 ek tejföl,
Máz: 2 tojás fehérje, 15 dkg porcukor
A lisztet és a sütőport ill. a szódaport szárazon elkeverjük. Az összes többi hozzávalót vízgőz felett felolvasztjuk, majd levéve a gőzfürdőből az egészet egy masszává összeállítjuk. A tésztát egy egy folpackba hengerré igazgatjuk, majd az egészet jól feltekerjük, min. 3 órán (vagy egy éjszakán ) át pihentetjük hűtőben.
Ujjnyi vastag darabokat szeletelünk belőle, meggömbölygetjük (kb diónyi méretre), majd kilapítjuk és sütőpapírral bélelt tepsire téve, 180 C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt világosra sütjük. Mikor kész bevonjuk a keményre felvert mázzal ,
majd tálcára téve megvárjuk, míg a máz megszárad rajta.
A mázat tetszés szerint szabályosan rásimíthatjuk vagy rusztikusra is eligazgathatjuk a puszedlik tetején.
Máz: 2 tojásfehérjét a porcukorral vízgőz felett kb 8-10 perc alatt robotgéppel keményre felverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése