2015. január 31., szombat

Trüffeltorta

Piskóta: 8 tojás, 8 ek. cukor, 7 ek. liszt + 1 ek kakaópor, 1/2 cs. sütőpor, 1 ek. étolaj

A piskótát a szokott módon kikeverjük, vajas, lisztes formában megsütjük és ha kihűlt félbe vágjuk.

Trüffelkrém: 2 tábla jó minőségű étcsoki, 1/2 liter tejszín, pár csepp vaníliakivonat

Az apróra tördelt csokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a tejszínt, majd addig kevergetjük a vízgőz felett míg teljesen egységes lesz a csokis tejszín. Levéve a tűzről hozzáadjuk a vaníliakivonatot. A híg krémet (hűtőben) teljesen lehűtjük. Legalább 1-2 óra alatt, akár előző este is elkészíthetjük. Ezután habverővel habosra, keverjük a trüffel krémet, amivel megtöltjük a piskótát és körbe a piskóta tetejét, oldalát is bekenjük vele.
A tetejét leönthetjük olvasztott étcsokival és díszíthetjük Kinder tojással, KitKat csokival, Kinder Buenóval, Ferrero Rocher, Oreo keksszel, csoki forgáccsal ill. bármilyen kedvünkre való csokoládéval.

De díszíthetjük másképpen is.
Míg a krém megdermed, elkészítjük a trüffel golyókat, melyeket a torta közepére helyezünk. Tehetünk még a torta oldalára, tetejére további csokidarát.

Trüffelgolyók: 2 tábla jó minőségű étcsoki, 1/2 dl tejszín, 5 dkg vaj, pár csepp vaníliakivonat
hempergetéshez: durvára vágott dió, kakaópor, tortadara, színes díszítő cukorkák...

Az apróra tördelt csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tejszínt és a vajat, majd addig kevergetjük a vízgőz felett míg teljesen egynemű lenne a massza. Ekkor időnként kevergetve kihűtjük. Figyelni kell, mert hamar keményedik! Mikor könnyen formázhatóvá válik a massza gyors mozdulatokkal golyókat formázunk belőle, melyeket tetszés szerint megforgatunk kakaóporba, csokidarába....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése