2014. augusztus 28., csütörtök

Gyümölcsös tejberizs

Hozzávalók: 30 dkg rizs, 1,6 l tej, csipet só, 10 ek cukor, 4 cs. vaníliás cukor, 2 dl tejszín, tetszés szerinti gyümölcs (barack, málna, meggy...)

A felforralt tejbe beletesszük a megmosott rizst, csipetnyi sót és fedő alatt, lassú tűzön kb. 1/2 órát főzzük. Ha megfőtt, belekeverjük a cukrot, vaníliás cukor felét.
Ha a rizs kihűlt hozzáadjuk az apróra darabolt gyümölcsöket (lehet friss, mirelit vagy befőtt is). A tejszínből a vaníliás cukor másik felével kemény habot verünk és óvatosan fellazítjuk vele a gyümölcsös tejberizst.

Tálaláskor pár szem egészben hagyott gyümölccsel, kis őrölt fahéjjal ill. csokiforgáccsal meghintve kínáljuk.
Természetesen tehetünk a tejberizsbe kókuszreszeléket vagy fahéjat is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése