2014. június 25., szerda

Keksz szalámi hagyományosan és olasz módra




Hozzávalók: 50 dkg apróra tört háztartási keksz, 10 dkg apróra vágott dió, 3 dl tej, 6 ek. cukor, 20 dkg margarin, 20 dkg étcsokoládé (elhagyható), 4 ek. kakaó, 1 dl rum

A tejet a margarinnal, rummal és a kakaóval és az étcsokival összeolvasztjuk. Beleöntjük az rusztikusra tört kekszet és diót, majd addig forgatjuk, míg a keksz a levet fel nem szívja. Van aki kevés darabolt pisztáciát vagy kandírozott gyümölcsöt esetleg mazsolát is kever a masszába.
Ekkor 1-1 folpackba öntjük elfelezve a masszát, majd szorosan feltekerjük szalámi / rolád formára. A folpack végeit befőttes gumival elzárjuk és betéve a hűtőbe hagyjuk, hogy összeálljon a szalámi. 
Folpackkal kibélelt őzgerinc formába is simíthatjuk és ebben hagyjuk a hűtőben megdermerdni.

Hűtőben kb. 1/2 napig hagyjuk állni, majd porcukorba forgatjuk és ferdén szeletelve kínáljuk.

Olasz keksz szalámi

Hozzávalók: 5 dkg vaj, 15 dkg étcsokoládé, 15 dkg zabkeksz, 6 dkg mandula, 6 dkg pisztácia, 1 narancs reszelt héja, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 1 ek rum, 1 ek kávé, 
Hengergetéshez: porcukor

Az elkészítése az előző keksz tekercsével megegyezik, amikor a tekercset összeállítottuk és állt a hűtőben porcukorba hempergetve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése