2014. június 25., szerda

Keksz szalámi




Hozzávalók: 50 dkg apróra tört háztartási keksz, 15 dkg apróra vágott dió, 3 dl tej, 6 ek. cukor, 20 dkg margarin, 4 ek. kakaó, 1 dl rum

A tejet a margarinnal, rummal és a kakaóval felfőzzük. Beleöntjük az apróra darabolt kekszet és diót, majd addig főzzük, míg a keksz a levet fel nem szívja. Van aki kevés darabolt pisztáciát vagy kandírozott gyümölcsöt esetleg mazsolát is kever a masszába.
Ekkor 1-1 folpackba öntjük elfelezve a masszát, majd szorosan feltekerjük szalámi / rolád formára. A folpack végeit befőttes gumival elzárjuk és betéve a hűtőbe hagyjuk, hogy összeálljon a szalámi. 
Folpackkal kibélelt őzgerinc formába is simíthatjuk és ebben hagyjuk a hűtőben megdermerdni.

Hűtőben kb. 1/2 napig hagyjuk állni, majd ferdén szeletelve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése