2014. június 25., szerda

Fagyi szelet


Tészta: 5 tojás + 5 ek. cukor + 5 ek. víz + 5 ek. liszt + 1 ek. citromlé + 1 cs. sütőpor valamint 3 ek. kakaót habosra keverünk és vajas lisztes sütőben megsütjük.

Krém: 6 tojássárgáját 3 ek. liszttel, 1 cs. vaníliás cukorral, 10 dkg cukorral és 4 dl tejben felfőzzük. Ha kihűlt kikeverjük  25 dkg margarin és 15 dkg porcukor habos keverékével.

Hab: A 6 tojásfehérjét 10 dkg porcukorral gőz felett keményre verjük.

A barna tésztára előbb a krémet, majd a habot kenjük. Tetejét tortadarával díszíthetjük. Ha a tetejére tojáshab helyett keményre vert tejszínt simítunk, akkor amerikai krémest kapunk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése