2014. május 31., szombat

Grillázs torta

Tészta: 2 db 4 tojásos kerek piskótát sütünk (egy sárgát - egy barnát). A sárgába 10 dkg darált diót, a barnába természetesen 1 ek. kakaót teszünk.

Krém: Egy közepes lábosban felolvasztunk 5 dkg vajat, melyet elkeverünk 1 ek. liszttel.

Hozzáöntünk 1,5 dl tejet és az egészet felfőzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk 20 dkg margarin + 10 dkg porcukor habosra kevert elegyét.
15 dkg cukrot felolvasztunk és barnára karamellizálunk, beletesszük 25 dkg egész dióbelet, majd az egészet olajozott tálcára öntjük hűlni. 
Amikor kihűlt a 2/3-át apróra daráljuk 1/3-át durvára - nagyobb darabosra tördeljük és az egészet a vajas krémbe keverjük (én az egészet durvára szoktam törni, mert így zamatosabbnak érzem a krémet, de ez ízlés dolga!).
A tésztát a krémmel megtöltjük. Tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, melybe a félretett darált diót beleszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése