2014. május 31., szombat

Beledobálós gyümölcsös kevert sütik

Szilvás 
                                             
Hozzávalók: 15 dkg cukor, 4 tojás, 20 dkg margarin, 30 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 1,5 dl tej (vagy tejföl/joghurt), félbevágott szilvák (vagy befőtt), 4 cs vaníliás cukor, fahéj

A cukrot a tojások sárgájával jól összedolgozzuk, majd apródonként hozzáadjuk az olvasztott margarint is. A lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, kevéske fahéjat is beledogozunk a tésztájába. Az egészet fellazítjuk a tojások keményre vert fehérjével, majd lazán kikeverjük, lehetőleg minél kevésbé törjön a tojáshab.
Vajas, lisztes tepsibe öntjük a kevert tésztát és magvalt, félbevágott szilvákat kb. egymástól egyforma távolságra rakjuk ki a tetején, meghintjük a fahéjjal elkevert vaníliás cukorral és mehet a kb 180 C-ra előmelegített sütőbe. Kb. 30 perc alatt készül el. Természetesen tűpróbával ellenőrizzük.
A megsült és kockákra vágott piskóta tetejét porcukorral kínálhatjuk.
Ha ügyesen szeleteljük, minden kocka közepén egy-egy szilva kerül. Ezt a tésztát aki jobban szereti zsírral is készítheti, de abból kevesebb szükséges.
Meggyes
Hozzávalók: 6 tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg margarin, 17 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 1 ü. meggybefőtt

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőport, lisztet, majd a margarint is beledolgozzuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és összeállítjuk a kevert tésztát.
Vajas, lisztes tepsibe öntjük, tetejét gazdagon beterítjük meggyel vagy lecsepegtetett meggybefőttel és  a kb 180 C-ra előmelegített sütőbe. Kb. 30 perc alatt készül el. Természetesen tűpróbával ellenőrizzük. Aki szereti fahéjjal is megszórhatja.

Barackos, körtés

Hozzávalók: 25 dkg cukor, 2 tojás, 2 dl tejföl, 30 dkg liszt, 1/2 cs. sütőpor, félbevágott sárgabarackok vagy körték (vagy befőtt)

A cukrot a tojásokkal és a tejföllel jól összedolgozzuk, majd apródonként a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk. Az egészet csomómentesre kikeverjük. Vajas, lisztes tepsibe öntjük és magvalt, félbevágott sárgabarackokat kb. egymástól egyforma távolságra rakjuk ki a tetején és mehet  a kb 180 C-ra előmelegített sütőbe. Kb. 30 perc alatt készül el. Természetesen tűpróbával ellenőrizzük.
A megsült és kockákra vágott piskóta tetejét porcukorral kínálhatjuk.
Ha ügyesen szeleteljük, minden kocka közepén egy-egy barack kerül vagy körte.
.

Körtés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése