2014. március 9., vasárnap

Pudingos sütemény

Krém: 2 cs. karamellás pudingot 9 dl tejjel és 6 ek. cukorral elkészítünk és hagyjuk kihűlni.

Tészta: 5 tojássárgáját, 25 dkg porcukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, 1 cs. sütőporral, 1 dl vízzel, 1 dl olajjal simára keverünk. Ekkor belekeverünk 25 dkg lisztet, végül a tojások  keményre vert - fehérjét - habját.

A vajas lisztes tepsibe beleöntjük a tészta egyik felét, a másik felébe 2 ek. kakaóport keverünk és kanál segítségével a sárga tésztába kakaós halmokat "szaggatunk" sakktáblaszerűen váltakozva.
A kihűlt pudingot szintén kanál segítségével beleszaggatjuk a nyers tésztába szorosan egymás mellé.
A tetejére ( 1 üveg ) magozott meggybefőttet szórunk.
Lassú tűzön kb. 50 percig sütjük. Amikor majdnem megsült, 5 dl tejfölt elkeverünk 3 ek. cukorral és a süti tetejére simítjuk, majd fahéjas porcukorral megszórjuk és kb. még 5-10 percig visszatoljuk a sütőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése